• În Stoc
13.075,00 lei
Termen de livrare:Livrare in 2 - 5 zile lucratoare

PRETUL NU INCLUDE TVA. conform Legii 39 din 12.01.2023 COTA TVA PENTRU PERSOANE FIZICE ESTE DE 5%, (13.728 lei cu TVA) COTA TVA PENTRU PERSOANE JURIDICE ESTE DE 19%(15.559 lei cu TVA)

Credit module tbi bank RO 3.3.5

673.03 Lei x 24 rate

Plata online cu cardul prin EuPlatesc
Plata in rate online cu cardul prin EuPlatesc
Etichete
Garantie inclusa
Livrare in 2 - 5 zile lucratoare PRETUL NU INCLUDE TVA. conform Legii 39 din 12.01.2023 COTA TVA PENTRU PERSOANE FIZICE ESTE DE 5%, (13.728 lei cu TVA) COTA TVA PENTRU PERSOANE JURIDICE ESTE DE 19%(15.559 lei cu TVA)
Cost livrare: Gratuit
Fotografiile produselor au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. De asemenea, unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.

Conform Legii 39 din 12.01.2023 COTA TVA PENTRU PERSOANE FIZICE ESTE DE 5%, (13.728 lei cu TVA), COTA TVA PENTRU PERSOANE JURIDICE ESTE DE 19% (15.559 lei cu TVA).

 

Cazan din otel Aspiro 29RI INOX – 30KW pe combustibil lemnos cu functionare pe principiul gazeificarii

 

Focar din otel inoxidabil cu grosimea peretelui de 5 mm fara cordon de sudura.
Perioade lungi de oprire fara stingerea totala a focului.

GARANTIE 10 ANI pentru modelul INOX, 2 ANI pentru partile electrice, 1 AN pentru cele refractare si materiale de consum

Este recunoscut ca si lemnul uscat de 2 sau 3 ani contine oricum o cantitate de apa minima care variaza in jurul a 15%. Apa continuta in lemn, in afara faptului ca scade randamentul combustiunii centralei, poate fi si o sursa de mare atac coroziv.
In mod special in zonele sulfuroase sau bogate in substante acide, copacul ce prin radacini absoarbe acest tip de apa va produce lemnul bogat si el in apa cu mari concentrari de sulf, precum si alte substante acide.
In timpul gazeificarii lemnelor in centrala, aceste substante vor produse un cadru foarte agresiv in camera lemnului cu mari concentratii de acid acetic. O asemenea agresivitate creeaza un mare atac coroziv mai ales cand centrala este in stand-by si aburii uscarii ating peretii focarului pentru perioade lungi.
Acest fenomen se intampla primavara si toamna, in lipsa rezervorului de acumulare (puffer) sau cand se produse apa calda in perioada estiva.

Propunerea ARCA este rezolutiva pentru orice tip de lemn folosit: focarul din oel INOX AISI 304.

 


Functionare prin gazeificare cu modulare a puterii.
Randament de ardere 90%.
Alimentare cu lemn a cazanului: de 1-2 ori pe zi.
Automatizare digitala.
Schimbator de siguranta pentru protectie la supratemperatura.
Focar din otel refractar cu grosimea peretelui de 8 mm fara cordon de sudura.
Perioade lungi de oprire fara stingerea totala a focului
.

TEHNOLOGIA ASPIRO
La baza functionarii cazanului ASPIRO se afla principiul gazeificarii (sau distilarii) lemnului.
Combustibilul solid, situat in partea superioara a cazanului (magazia de lemne), in contact cu jarul produs pe gratar, elibereaza anumite gaze care, combinandu-se cu aerul de combustie (aer primar), creeaza un amestec combustibil. Acest amestec este aspirat printre fantele gratarului in zona inferioara a cazanului (zona de schimb) unde da nastere la caracteristica "flacara rasturnata".
Pentru ca nu arde lemnul in mod direct ci foloseste gazele din continului acestuia, gazeificarea permite o exploatare completa a combustibilului solid care se materializeaza printr-un randament inalt al arderii si printr-un impact scazut asupra mediului datorita absentei fumului rezultat din ardere si a majoritatii substantelor nocive.